Werkwijze

Lees hier hoe Lars te werk gaat

presentatie

Intake gesprek

Het intakegesprek is in de eerste plaats een kennismakingsgesprek. We bespreken je tuinwensen en ik bekijk en fotografeer de tuin. Het intakegesprek duurt ongeveer een uur. Op basis van het intake gesprek maak ik een offerte, voor het opstellen van een ontwerp voor de tuin.

Het intake gesprek is gratis en vrijblijvend, buiten de stad Utrecht worden wel reiskosten in rekening gebracht (€0,35/km)
schets

Schetsontwerp

Wil je liever meteen resultaten zien, dat kan ook! De schetssessie begint met het bekijken van en een goed gesprek over de tuin. Daarna schets ik ter plaatse een idee voor de inrichting. Desgewenst, kunnen we meteen bespreken welke soort beplanting en welke bouwmaterialen en bestrating gebruikt kunnen worden.

De schetssessie wordt op urenbasis, tegen mijn uurtarief van € 125,-/u. ex BTW, in rekening gebracht.
vo

Voorlopig Ontwerp

Als je besluit een ontwerptraject met mij in te gaan, begin ik altijd met het opstellen van een Voorlopig Ontwerp (VO). De wensenlijst uit het intakegesprek, mijn visie op het perceel, en eventueel het reeds opgestelde schetsontwerp, vormen de uitgangspunten voor het VO. Het VO gaat altijd vergezeld met een collage van ideeën over beplanting, materialen en constructie. Waar nodig worden doorsnedes en aanzichten ter verduidelijking toegevoegd. Het VO wordt bij jou thuis gepresenteerd en besproken.

De kosten voor het opstellen van een Voorlopig Ontwerp variëren. Voor ontwerpwerk bereken ik € 95,-/u ex BTW. Afhankelijk van wensenpakket en de maat van de tuin moet je rekening houden met een kostenpost tussen de € 650,- tot € 1750,-
do

Definitief ontwerp en beplantingsplan

Het definitief ontwerp is niet af zonder een goed beplantingsplan. Het beplantingsplan bestaat uit een plattegrond en een plantenlijst compleet met maten en aantallen. Bedrag van € 650,- tot € 2500,-.

Tuinaanleg

Als het ontwerp eenmaal is vastgesteld kan de offerte voor de aanleg worden opgesteld. Kleine projecten kan ik zelf aannemen, grotere tuinen maak ik graag samen met de verschillende hoveniers waar ik mee werk. Voor grote tuinaanleg projecten kan ik meerdere hoveniers een offerte op laten stellen. Tijdens de aanleg ben ik tegen uurtarief beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en aanwijzingen te geven.