Feestje in de Tuin

Door: Lars Veenboer

Lars Veenboer

Op een zwoele zomeravond, is de tuin misschien wel de allerleukste plek voor een feestje. In de buitenlucht, tussen de planten en bloemen in feestelijke kleuren, met het lage zonnetje in je gezicht. De tuin biedt vanuit zichzelf al zoveel waar een mens blij en ontspannen van wordt.

Maar het is natuurlijk té leuk om de tuin voor de gelegenheid wat te pimpen. Slingers en gekleurde lichtjes zijn een inkopper, maar met iets meer ambitie en pallets van de straat zet je zo een leuke bar of dj-booth in elkaar. Kijk bij het ontwerpen vooral goed naar het beschikbare materiaal: verander zo min mogelijk dat scheelt een hoop werk en het resultaat wordt des te strakker en steviger. De bordjes zijn gemaakt van de restjes waar de pallet ingekort moest worden. Een plantenbak met ijsblokjes zorgt ervoor dat de drankjes goed gekoeld worden en de bieropenener die tegen de schommelpaal zit aangeschroefd zorgt ervoor dat  niemand hoeft te zoeken en de bierdopjes mooi op één plek blijven.

feestje in de tuin

Met een middagje timmeren, en nog een uurtje letters maken met 3d verf heb je al een leuk resultaat. Natuurlijk is het geen bar die jaren mee kan, maar die van ons vonden we na een week nog steeds te leuk  om al weg te halen.

Laatste tip voor een geslaagd feest: waarschuw je buren en nodig ze uit voor het feestje. Denk daarbij ook aan de achterburen, het geluid draagt verder dan je denkt in de buitenlucht. Proost!

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?